Gluténmentes kenyerek

Gluténmentes kenyerek

Barnakenyér 2

2016. június 16. - Nonn Mónika
kenyerek.jpg
(nincs a képen de úgy néz ki mint a felső kenyér)
Hozzávalók kb. 1 kg-os kenyérhez:
17 dkg hajdinaliszt
17 dkg barnarizsliszt
8 dkg cirokliszt
8 dkg kölesliszt
3 ek lenmag (megdarálni, darálva több kanállal lesz belőle)
18-20 gr útifűmaghéj ( = 4 ek, azért írtam grammba, mert az apróbb többet nyom. Darálva teszem bele, így már csak kb. 2 ek)
1 kk só
1/2 kk szódabikarbóna
1 kk almaecet
2 ek (repce)olaj
1 kk cukor
1/2 élesztő
5,2 dl víz
Elkészítése:
Az élesztőt kb 2 dl langyos vízben a cukorral fölfuttatni, addig a liszteket és száraz hozzávalókat összekeverni.
Száraz hozzávalókhoz keverni a fölfuttatott élesztőt majd a többi folyadékot. A maradék vizet lassanként adjuk hozzá.. Lehet h. túl soknak tűnik majd a víz, de addig kell gyúrni (néhány perc) amíg az útifűmaghéj és a lenmag fölveszik a folyadékokat.Kenyérsütőformába (olajozni, vagy sütőpapírra, attól függ milyen anyagból van a formánk) helyezni, vizes kézzel elegyengetni a tetejét, késsel kb 2 cm mélyen bevagdosni, és kb fél órát meleg helyen keleszteni.
20 percig lékgeveréssel, majd 40 percig alul-felül sütéssel 200 fokon megsütni.
Ha kész, a kenyérsütőformából kivenni, és rácson hűlni hagyni. Hidegen lehet szeletelni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmenteskenyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr338814922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása